Cajthamlová: nemoc z jídla!!!

 

Nejčtenější deník jako obvykle s novou senzací.


Spousta Čechů hltá její rady, jak správně a vyváženě jíst, a ejhle! Dr. Cajthamlová má sama problémy! Přiznala, že trpí onemocněním trávicího traktu, které ji způsobuje jídlo, které by neměla. Jí to, co jí škodí! Známá televizní doktorka má už léta problémy se špatnou funkcí štítné žlázy, ale díky lékům ji má pod kontrolou. Ale před časem se osypala na zádech, krku a rukou. Alergie na tuňáka. Vyrážka se objevuje na oblečených místech a příšerně svědí. Špatná pacientka. I ona vůči své nemoci hřeší. „Vím, že je to chyba, ale když mě to tak hrozně chutná“. Co že to způsobuje její potíže? „Na alergologii mi zjistili že mám histaminovou intoleranci. Jde o špatnou snášenlivost potravin obsahující větší množství histaminu“. (Histamin je hormon. Jeho nadměrné uvolnění při alergické reakci způsobuje zúžení průdušek, kopřivku a zvyšuje též vylučování žaludečních šťáv. Je obsažen nejen v rybách ale i v kysaném zelí, pivu, vínu či sýrech atd.) ….


Volně podle Blesk, 20. 10 2015


 

Ale ale, copak že to čteme??? Že ta MÚDRÁ MUDRa není až zase tak múdrá, za kterou se vydává, když silným hlasem pátera Koniáše poučuje národ o jakési zdravé a nezdravé stravě? Páni, obstojí v Čechách v současné době vůbec nějaká tzv. veličina, mediálně oslavovaná? Při tom, lékařka a nedokáže si poradit s takovou v podstatě banalitou? Pak se nedivme, že se uvádí, že odhadem až jedna třetina lékařů po padesátce trpí nějakým stupněm vyhoření. Ve věčně nacpaných čekárnách, většinou neustále jedni a ti samí pacienti, kteří jsou ochotni pro své zdraví učinit nejvýše to, že si dojdou při zdravotních potížích k doktorovi. Přičemž, většinou po nich chtějí něco, čeho ani oni sami se nedokáží spolehlivě zbavit. Takhle, něco vyříznout nebo vytrhnout, to ano ale vyléčit? A navíc v tomto případě: úder do vlastních řad, nespočetné šiky novodobých mágů, tzv. nutričních terapeutů, „specialistů“. Při čemž, naprosté většině z nich chybí skutečně seriózní vzdělání spojené se studiem zákonitostí v lidském těle, většinou týdenní kurz od někoho, kdo rovněž není z oboru. Ale neustále chrlících ptákoviny o tom, co je třeba aby byl člověk zdravý, štíhlý at cetera. Hlavně aby se lišili jeden od druhého a tím na sebe upozornili. Už bývalý pomocník paní doktorky, jinak zootechnik bez praxe, jak sám sebe uvedl: také pěkné „perly vypouštěl“. „Nesmíte jíst co Vám chutná, ale musíte jíst co je zdravé“? (chachachá), no jó, ale co to jééé? Kdo dokáže posoudit u člověka, který se dle výživy řadí k tzv. dlouhověkým savcům s polygastrickou výživou, (polygastrie - všežravci, monogastrie – býložravci, masožravci atd.) Už přívlastek dlouhověký určuje, že polygastr, právě proto aby vydržel dlouhou dobu živ a zdráv, musí mít žaludek „z pancíře“, a on jím takovým ve skutečnosti je, protože má v sobě mimo jiné žaludeční šťávy a v nich především kyselinu chlorovodíkovou. Proto si polygastr, v tomto případě člověk, nemůže jen tak určovat, co bude jíst a co ne. Ale pokud je zdravotně v pořádku, nijak nad tím nemusí přemýšlet, naše těla si nás sama řídí chutí! (Tímto zdravím Ing. Havlíčka). Protože tím, jak se člověk podívá na nějaké jídlo a dostane na něj chuť, okamžitě se v jeho slinivce břišní tvoří příslušný trávicí enzym, který zajistí bezproblémové trávení a zažití příslušného jídla. A způsobuje, že někdy máme chuť na sladké nebo kyselé, ostřejší, mastnější (např. v chladnějších měsících), nebo spíše na zeleninový salát v létě atd. Tím si vlastně zdravé lidské tělo zajišťuje optimální tzv. acidobazickou rovnováhu v žaludku. Aby lidský žaludek mohl bez potíží fungovat a přijímat bez potíží jakoukoliv potravu, vyžaduje, aby byl v dutině břišní naprosto uvolněný. Jinak způsobuje okamžitě po jídle pocity přesycení, potrava je vytlačována směrem vzhůru a protože je už obohacena o žaludeční šťávy, tak způsobuje pálení žáhy, inu, jícen pancéřovým není, Evoluce nějak „nepočítala“ s tím, že lidstvo na tom bude jednou tak bídně, že se mu jídlo bude vracet zpátky do krku. Takže k potížím paní doktorky, která jinak bez uzardění definuje veřejně floskulemi původ jakýchkoliv potíží tak že: zásadně na prvním místě kouření, alkohol, nezdravý způsob života...(člověku se chce až válet smíchy), jedno zda u zažívacích potíží, ženských chorob, potíží s metabolismem (přeměnou látkovou, zde je to v jejím případě obzvláště pikantní), náhlými příhodami srdečními či cévními a dalšími a dalšími. Dokonce to v jednom pokračování diskutovala s jakýmsi prapodivným lékařem z Německa u dnes tak módních psychosomatických potíží. Tam už vůbec nebylo jasné, co chtějí divákům sdělit. Inu, když chybí invence.... Ve skutečnosti jsou, jak již bylo uvedeno, její zdravotní potíže naprosto snadno vysvětlitelnými, opravdu doslova banální důvody. Lidské tělo má tři osy, svislou a dvě příčné tedy v ramenou a v pánvi. Pokud se člověk trvale přirozeně pohybuje, jeho tělo je v rovnováze a většinou by obdobné problémy mít neměl. Jenže, chodit trvale na vysokých podpatcích způsobí zablokování kloubů v chodidlech a blokace (dysfunkce) se promítnou do vyšších pater kostry včetně lebeční oblasti, kdy nesprávné tlaky svalů směrem vzhůru zablokují i krční páteř. Ty tlaky jsou ve skutečnosti obrovské, minimálně rovnající se váze těla. Štítná žláza je v tom nevinně, ale je stísněná křečovitým svalovým korzetem vlivem tlaků z hrudi. A pak, jako žláza z vnitřní sekrecí, tedy jemná je v nerovnováze a není schopna zajistit hormonální rovnováhu celého těla, buď hypo, nízká nebo hyper, vysoká. „A je to, ty zlý histamíne“, klidně to tak lze doložit i tzv. „zlého cholesterolu“. Nakonec se z jejích úst dozvíme, že to kysané zelí a pivo jsou vlastně „zdraví škodlivými“, páni.... Protože bude dost zablokovaná, tak i tlaky v břišní oblasti jí převracejí žaludek a rovněž tak i slinivku břišní, která pak není schopna vytvářet optimální množství trávicích enzymů, které bez potíží tělu zajistí bezproblémové zažití čehokoliv, na co člověk dostane chuť tedy i tuňáka, a to v jakémkoliv množství. U uvolněného těla přejedení nikterak nehrozí, prostě po určitém množství „signalizuje, že už má dost“. Ne tak ale asi u těla pí Dr. Opravdu šlo zaznamenat v TV, jak se nenápadně škrábe na předloktí, bylo to dost o čemsi vypovídající. Navíc sama zcela bezelstně přiznává, že si je vědoma toho že „hřeší“ když dostane chuť na tuňáka či broskvový kompot, které má jinak zakázané, protože jí škodí. Ach ta Alergologie, to musí být úžasná věda. Zde je další důvod jejich trávicích potíží, pokud si člověk už před konzumací jídla není stoprocentně jistý, zda ano či ne, tak NE!!! Protože i s těmi pochybnostmi tu potravu bude trávit minimálně čtyři dny s doprovodem metabolických potíží. Předem si tam ty pochybnosti zadal! Takže, když jíst a pít, cokoli, tak především s chutí a vše, „na co má tělo chuť“ (Ale tohle přece není žádná novinka, hihihi). Věřme svým tělům, ale současně jim poskytněme trvalým přirozeným pohybem potřebnou vitalitu a rozmanitou stravu, jsme přece všežravci. Kdyby na úsvitu lidství byl přítomen nutriční „odborník“, tak lidstvo tutově není. Žádná dieta, mimo redukční, nikdy trvale nefungovala, lidské tělo si do rovnováhy „mluvit nenechá“, když si my nedáme říci, pak se nesmíme divit. Nelze se jenom a pouze ku zdraví projíst!!!


KACÍŘ JAN TOMÁŠ NOVOHRADSKÝ :-)

22.10.2015 14:15:17 | Autor: Jan Veselý



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se